Apropå kantslåtter

Hej i denna ljuva sommartid,

De flesta i styrelsen har nu semester men styrelsearbetet fortsätter ändå. Här kommer två aktuella ärenden som seglat in under senaste veckorna:

  1. Kantslåtter: Styrelsen har fått några förfrågningar om kantslåtter längs våra vägar. Vi har budgeterat för två slagningar men blev lite klokare under våren i samband med att vi läste Bulletinen, tidningen som ges ut av Riksförbundet för Enskilda vägar. Därför tog vi i styrelsen beslutet att vänta med slåtter till sensommaren. Artikeln finns här: https://www.revriks.se/media/2152/bullen-no2.pdf
    Pengarna kommer vi göra av med ändå vid höjdröjning längs våra vägar. Vi vill dock uppmana fastighetsägarna att själva ta hand om träd och buskar som står i vägområdet i anslutning till respektive fastighet. Vi får inte röja på tomtmark och det är ibland väldigt svårt att avgöra var tomtgränsen går. Dessutom blir det oftast snyggare om ni gör det själva.
  2. Hastigheten på våra vägar: Det här är en ständigt återkommande fråga som är svår att lösa från styrelsens håll. Vi kan bara uppmana till att hålla hastigheten. Skälen känns självklara men vi drar dem igen: Barn, vuxna, kattor, hundar, hästar och annat levande vistas på våra vägar. Anpassa hastigheten så att inga olyckor inträffar.
    De flesta håller hastigheterna men det fåtal som inte gör det skapar onödigt upprörda känslor.

Ha en fortsatt trevlig sommar!

/Styrelsen gnm Roland

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.